Dana 24.10.2017. tvrtka Inkoem d.o.o. potpisala je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Bespovratna sredstva dodijeljena su u svrhu provedbe projekata „Proširenje proizvodnih kapaciteta tvrtke Inokem rekonstrukcijom i dogradnjom poslovne zgrade.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.091.312,82 HRK, a kroz program E-impuls dodjeljuju se bespovratna sredstva u iznosu od 300.000,00 kuna.

Provedba projekta počela je u veljači 2017. godine i završava se u studenom 2017. godine.

Inokem d.o.o. je specijalizirana tvrtka za proizvodnju i distribuciju kemijskih proizvoda, sa sjedištem u Ivanić-Gradu. Osim trgovine kemikalijama, tvrtka ima nekoliko linija vlastitog proizvodnog programa, a jedna od vodećih linija je IVAPOOL – program proizvoda za kemijski tretman bazenske vode.

Provedbom projekta stvara se temelj za proširenje proizvodnih aktivnosti i optimizaciju poslovnih procesa, prvenstveno proizvodnih i skladišnih. Cilj projekta je postizanje održivog rasta i razvoja Inokema, a koji će rezultirati rastom proizvodnje.

Promptna isporuka velikog asortimana proizvoda diljem RH, sa skladišta u Ivanić-Gradu, osigurava Inokemu lidersku poziciju na tržištu kemijskih proizvoda, a posebno u programu proizvoda za tretman bazenske vode. Dugogodišnje iskustvo u radu s bazenima, rezultira je isporukom proizvoda za održavanje stotina privatnih, hotelskih i gradskih bazena, wellnessa, fontana i drugih vodenih objekata.

Realizacijom projekta zadržat će se i proširiti segmentirano tržište na kojem Inokem posluje,na način da će se zadržati i poboljšati suradnja sa stalnim kupcima i stvorit će se prostor za jačanje konkurentnosti kroz preuzimanje dodatnih narudžbi postojećih i novih kupaca.